Media zilnică a cazurilor de COVID s-a triplat la Cluj în ultimele două luni

covid

Media zilnică a cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut în județul Cluj mai bine de trei ori față de acum două luni, reiese din datele transmise de Prefectura Cluj. Dacă la mijlocul lunii august se înregistrau undeva între 20 și 30 de cazuri zilnic, în această perioadă au fost zile în care s-au confirmat peste 100 de cazuri. Cele mai multe cazuri au fost semnalate, sâmbătă, 10 octombrie(138 de cazuri). Această explozie a cazurilor de COVID în județul Cluj este cauzată de faptul că răspândirea infecției a devenit comunitară.
În prezent, în 17 localități din județul Cluj se înregistrează a un prag de infectare cu coronavirus de peste 1,5 la mia de locuitori. Este vorba de localitățile Cluj-Napoca(1,94), Gherla(2), Apahida(2,14), Baciu(1,63), Borșa, 1,52), Căianu(2,54), Cășeiu(1,68), Cuzdrioara(1,99), Feleacu(2,18), Florești(2,5), Gilău(1,88), Mintiu Gherlii(2,35) , Săcuieu(2,18), Sâncraiu(1,94), Sic(2,18) și Vad(1,53). Cea mai mare rată de infectare se înregistrează la Câțcău(18,20). Și asta după ce la centrul de vârstnici din localitate s-a înregistrat focar de COVID.
Din fericire în mai multe comune din județul nu există înregistrate cazuri de COVID. Este vorba de Aluni, Băișoara, Beliș, Bobâlna, Așchileu, Călărași, Călățele, Căpușu Mare, Ciucea, Cornești, Fizeșu Gherlii, Frata, Gârbău, Geaca, Iara, Jichișu de Jos, Mănăstireni, Mărgău, Mihai Viteazul, Palatca, Panticeu, Ploscoș, Recea Cristur, Săndulești, Sânmartin, Sânpaul, Suatu, Unguraș, Tureni și Valea Ierii.

Pandemia cauzată de noul coronavirus a făcut peste 1 milion de victime la nivel mondial, după ce biroul OMS din China a anunţat apariţia maladiei COVID-19 la sfârşitul lunii decembrie.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut