Meciul sezonului, cu promovarea pe masă, pentru U Cluj. Lincar: ”Vreau să câștigăm, nu-mi doresc să fac spectacol!”

U Cluj joacă, marți, de la 19.30, pe Cluj Arena, meciul decisiv pentru promovarea directă în Liga I, contra echipei de pe locul doi în Liga a II-a, Hermannstadt. Clujenii au neapărată nevoie de o victorie pentru a putea încheia sezonul pe unul din primele două locuri ale clasamentului, pentru a ajunge în Liga I, și pentru a evita coșmarul meciurilor de baraj.

Antrenorul echipei, Erik Lincar, și jucătorul Roberto Romeo, au prefațat luni partida cu Hermannstadt, una la care sunt așteptați să asiste peste 15.000 de spectatori.

”Vom juca cu o echipă foarte bună, echipă despre care am spus tot timpul, încă de anul trecut, că are cel mai bun lot din Liga a II-a. Au reușit să transfere mulți jucători care au jucat în prima ligă, au făcut și în luna ianuarie câteva transferuri importante. Eu sunt bucuros că am reușit pe parcursul acestui an să venim mai aproape de Petrolul, să fim în zona în care să avem șansa să promovăm direct în Liga I.

Nu cred că va fi un joc foarte spectaculos, până la urmă cred că fiecare echipă este mai interesată, în primul rând, de rezultat. Îmi doresc să câștigăm, nu-mi doresc să fac spectacol, cum, poate, în general lumea asta își dorește. Noi avem un obiectiv de îndeplinit, suntem aproape să reușim acest lucru, dar vom reuși asta doar dacă vom fi foarte concentrați, foarte serioși, dispuși la efort, și, atunci, avem șanse foarte mari să câștigăm.

Am ajuns aici în urma meciurilor făcute, am trecut și noi prin multe momente complicate. Nu este un meci special, din punctul meu de vedere. Este un meci de campionat, este adevărat că joacă echipele de pe locurile doi și trei. Este un derby pentru Liga a II-a, iar echipa care va fi mai puternică mental, și este extrem de important acest aspect, va avea de câștiga. Factorul mental va fi, deci, un factor decisiv. Nu-mi fac griji că echipa mea nu va fi motivată.

De când am venit aici, tot încerc să nu mai facem referire la ce a fost înainte. Nu mă interesează asta (promovările ratate, barajul pierdut cu Hermannstadt, n.red) . Eu vorbesc de echipa mea și de acest club, începând de la 11 mai 2021. Pe mine mă interesează doar ce vom face în acest joc, și cum vom reuși să câștigăm, pentru că, aici, lumea a fost tot timpul atât de pesimistă, negativă, în toate modurile posibile. Eu vorbesc doar despre ce am făcut aici, de realizările pe care le-am avut cu acești jucători, și încercăm acum să ajungem în Liga I. Atenție, pentru asta am fost angajat! Am spus de la început că voi face tot ce este omenește posibil să promovăm în Liga I. Multă lume râdea când spuneam asta, multă lume se uita în altă parte. Dar, a venit, poate, momentul să-mi îndeplinesc și acest obiectiv.

M-am atașat de oraș, peste câteva zile se împlinește un an de când sunt aici. Este un club mare, un club care are toate condițiile pentru a face performanță. Mă refer aici și la acest stadion superb, la terenurile de antrenament, nu văd de ce U Cluj n-ar ajunge să facă performanță, la un moment dat, chiar la nivel internațional. Dar, cum spun mereu eu, în fotbal sunt cei mai importanți banii. Dacă ai bani, poți să faci performanță, dacă sunt mai puțini bani, atunci doar încerci să faci performanță”, a declarat Erik Lincar, înaintea meciului decisiv cu Hermannstadt.

Roberto Romeo

”Este un meci important, foarte greu, cu o echipă bună, fără nicio înfrângere în play-off. Sunt două echipe de valoare apropiată. E un meci pe care trebuie să-l tratăm serios, trebuie să fim concentrați, să ascultăm indicațiile antrenorului. Avem mare nevoie de suporteri la acest meci, îmi doresc să vină cât mai mulți la stadion, ei pot să ne împingă de la spate în momentele dificile. Sper ca la final să se termine bine, atât pentru echipă, dar și pentru suporteri, pentru acest oraș.

Nu trebuie să intrăm în panică, meciul durează 90 de minute, trebuie să fim calmi, nu să ne pierdem cu firea, trebuie să jucăm cum știm noi mai bine”, a spus și jucătorul Universității, Roberto Romeo.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut