Meci de totul sau nimic pentru naționala de fotbal. România, condamnată la victorie în meciul cu Kosovo!

Naționala de fotbal a României are, marți, un meci crucial pentru calificarea la turneul final al Campionatuluii European de fotbal de anul viitor din Germania. După semi-eșecul de sâmbătă cu Israel, selecționata condusă de Edward Iordănescu are nevoie obligatorie de o victorie pe Național Arena împotriva naționalei statului Kosovo pentru a rămâne cu șanse de a ocupa unul din primele două locuri din grupa preliminară a Euro 2024.

După evoluția dezamăgitoare din meciul de sâmbătă cu Israel, selecționerul va schimba, cel mai probabil, componența echipei de start pentru meciul cu Kosovo. Astfel, e foarte probabil ca în formula de început să-și găsească loc și căpitanul celor de la CFR Cluj, Mario Camora, care îl va înlocui pe banda stângă a terenului pe craioveanul Bancu. Acesta va completa astfel o linie de fundași din care mai fac parte colegul său de la club Cristian Manea, dar și fostul feroviar Andrei Burcă, un adevărat stâlp al apărării și în remiza cu Israel din weekendul trecut. În centrul apărării, Iordenescu ar putea muta și cu Adrian Rus, care ar putea fi utilizat în locul lui Radu Drăgușin.

În compartimentul median sunt de asemenea de așteptat unele modificări, după ce evoluțiile lui Răzvan Marin și Marius Marin au fost sub așteptări. În locuitorii acestora ar putea fi Olaru și Băluță, care sunt de așteptat să facă legea la mijlocul terenului, alături de căpitanul echipei Nicolae Stanciu.

În ceea ce privește linia de atac, aici lucrurile nu sunt deloc complicate, selecționerul fiind tentat să înceapă partida cu trio-ul Hagi, Alibec și Mihăilă, după cum pe banca de rezerve ar putea lua loc și atacantul celor de la CFR Cluj, Daniel Bîrligea, acesta nefăcând parte din lotul tricolorilor în partida cu Israel.

Echipa probabilă care va fi trimisă în teren de Edward Iordănescu poate arăta, deci, astfel: Moldovan – Manea, Rus, Burcă, Camora – Olaru, Băluță, Stanciu (cpt) – Hagi, Alibec, Mihăilă.

Iordănescu: ”Trebuie să credem”

„Ne-am dorit trei puncte cu Israel, am avut o primă repriză în care, în linii mari, nu mă pot declara nemulțumit de implicarea echipei. Totuși, suntem pe locul 2, avem și cea mai bună apărare și trebuie să continuăm să credem. Plus că, de aproximativ un an de zile, suntem neînvinși. Nu e genul meu să mă declar mulțumit cu puțin, dar vă spun cu mâna pe inimă că echipa răspunde foarte bine în procesul de pregătire.

Seceta de performanțe apasă, lumea nu mai are răbdare, se irită repede. Au venit 50.000 de oameni și n-am reușit să-i facem să plece acasă fericiți. Foștii jucători fac declarații care apasă și ajung la urechile lor, pe umerii acestor băieți.

Suntem fără echipe în grupe europene… Echipa națională nu se poate rupe de ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc, iar asta ne face să suferim. Nu sunt de acord cu ideea că mai jos de atât nu se poate. Nu am pierdut în aceste preliminarii, uitați-vă și în restul grupelor ce surprize sunt”, a declarat, luni, antrenorul naționalei României.

Burcă: ”Trebuie să schimbăm mentalitatea”

„Jucăm meciul la victorie, am abordat fiecare meci în acest mod, ne-am dorit mereu să luăm cele trei puncte, inclusiv în meciul cu Israel. S-au terminat discursurile, acum trebuie să intrăm pe teren și să luăm cele trei puncte.

Trebuie să schimbăm mentalitatea, aici am suferit cu Israel. Au venit 50.000 de oameni și nu am știut să facem față acestei emoții.

Trebuie să învățăm să jucăm cu presiune, iar pe viitor să știm ce avem de făcut. Suntem la mâna noastră, pe loc calificabil, nu am pierdut niciun meci, ceea ce înseamnă că am respectat ideile tactice. Suntem conștienți că mai avem de îmbunătățit lucruri”, a declarat și Andrei Burcă, luni, înainte de meciul cu Kosovo.

La jumătatea preliminariilor, ”tricolorii” sunt pe locul doi în clasament, la două puncte distanță de liderul Elveția, loc calificabil la Euro, și cu un punct peste principala contracandidată  Israel.

Parida dintre naționalele României și cea din Kosovo se va juca tot pe Național Arena din București, cu începere de la ora 21,45, și va putea fi urmărită pe canalul Antena 1.

Clasamentul grupei I:

 1. Elveția 11 p
 2. România 9 p
 3. Israel 8 p
 4. Belarus 4 p
 5. Kosovo 3 p
 6. Andora 2 p

Celelalte meciuri de marți din grupa României: Israel – Belarus și Elveția – Andorra.

Meciurile rămase de disputat din preliminariile Euro 2024 din grupa I:

12 octombrie

 • ora 21:45 | Belarus – România, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția

15 octombrie

 • ora 19:00 | Elveția – Belarus
 • ora 21:45 | România – Andorra, Kosovo – Israel

18 noiembrie

 • ora 19:00 | Belarus – Andorra
 • ora 21:45 | Israel – România, Elveția – Kosovo

21 noiembrie

 • ora 21:45 | România – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut