Material lemnos confiscat de polițiștii clujeni

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești, au organizat, în ultimele cinci zile, mai multe acțiuni punctuale pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Potrivit IPJ Cluj, în cadrul acțiunilor au fost verificate 18 mijloace de transport și legitimate 23 de persoane, fiind confiscate două autovehicule.

„La data de 26 martie, în jurul orei 03:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Măguri – Răcătău au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din comuna Gilău, care transporta cu o autoutilitară 6,70 metri cubi de lemn rotund rășinoase, fără aviz de însoțire. Materialul lemnos era fasonat la lungimea autoutilitarei, fiind acoperit cu o prelată pentru a disimula transportul. Bărbatul a fost depistat pe DJ107N, pe raza localității Someșu Rece. În urma controlului efectuat, s-a stabilit că autoutilitara avea inspecția tehnică periodică expirată și nu avea poliția RCA valabilă” – informează IPJ Cluj.

În baza celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, iar autoutilitara fost confiscată. De asemeni, materialul lemnos a fost confiscat.

Un alt transport ilicit de material lemnos a fost depistat de polițiști la data de 23 martie, în jurul orei 05:00. În acest caz, un bărbat de 53 de ani, din comuna Gilău, a fost depistat în timp ce transporta cu un autovehicul, pe DJ107P, la intrare în localitatea Gilău, circa 3 metri cubi de cherestea rășinoase, în valoare de peste 2.000 lei, fără aviz de însoțire sau alte documente legale de provenință și transport. Bărbatul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos și autoutilitara au fost confiscate.

D.S.F.

Articole din aceeasi categorie