Măsuri pentru reducerea riscului de răspândire a infecției cu noul coronavirus, la UMF Cluj

Conducerea Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” a decis ca, în perioada 3 – 15 martie, activitatea didactică la toate cele trei facultăți (Medicină, Medicină Dentară și Farmacie) să fie continuată online, pentru reducerea riscului de răspândire a infecției cu coronavirus.

Potrivit unui anunț postat pe site-ul UMF, aplicarea acestei măsuri este necesară deoarece „prezența studenților în spitale, unde pot prelua sau transmite virusul, constituie un factor de risc important în lanțul infecției”. În plus, „tinerii fac forme ușoare sau asimptomatice, însă datorită mobilității lor, ei reprezintă un factor important în răspândirea infecției”, iar „nivelul de contagiozitate este crescut chiar și în absența manifestărilor clinice”.

Conducerea UMF precizează totodată că rămân în vigoare și restul reglementărilor privind autoizolarea la domiciliu timp de 14 zile a celor care se întorc din zone cu risc. De asemeni, insistă asupra evitării locurilor aglomerate (cinema, restaurante, mall-uri etc.).

Studenții sunt rugați să privească „cu maximă responsabilitate” situația și să se conformeze acestor măsuri.

M. T.

Articole din aceeasi categorie