Măsuri luate de Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, în contextul epidemiologic

Institutul Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN) a anunţat, luni, că în contextul valului al 4-lea al pandemiei de COVID-19 a luat o serie de măsuri pentru a-i ajuta pe pacienţii oncologici.

„În acest context al pandemiei COVID-19, în aceste vremuri tulburi, noi, cei de la Institutul Oncologic, considerăm că este nevoie mai mult ca oricând de o mare solidaritate, transparenţă şi vizibilitate în tot ceea ce facem pentru pacienţii oncologici şi în ceea ce priveşte măsurile luate de către instituţia noastră. Împreună cu colegii mei din IOCN, cu asociaţiile de pacienţi, am decis să luăm anumite măsuri la nivelul IOCN şi aceste măsuri vizează atât pacienţii, cât şi personalul medical”, a declarat, într-o conferinţă de presă, managerul IOCN, dr. Cătălin Vlad.

Directorul Institutului a mai spus că având în vedere faptul că vine şi anotimpul rece şi că a crescut adresabilitatea pacienţilor oncologici, a decis mutarea părţii de triaj din corturile şi containerele din faţa spitalului, în amfiteatrul institutului și a fost mărită capacitatea în spitalul de zi pentru chimioterapie. Nu în ultimul rând, a fost prelungit programul de lucru, care va fi în două ture, pentru a evita aglomeraţia.

În plus, spălătoria IOCN va fi externalizată, iar spaţiul va fi folosit pentru creşterea capacităţii de tratament a pacienţilor.

„S-a mărit capacitatea de tratament în spitalul de zi chimioterapie, având în vedere creșterea adresabilității, iar acest lucru s-a realizat prin prelungirea programului de lucru, care se va desfășura în două ture, măsură ce are drept scop evitarea aglomerației.

Nu în ultimul rând, se fac eforturi la nivelul conducerii, prin accelerarea externalizării spațiului destinat spălătoriei”, a declarat Cătălin Vlad.

Pe lângă măsurile anunțate, există, la nivelul instituției și un program pilot prin care se dorește asigurarea transportului pacienților din Cluj-Napoca și localitățile învecinate către și dinspre Institutul Oncologic.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut