Măsuri de prevenţie pe terase

Activităţile de preparare, servire şi consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice şi nealcoolice pe terase vor fi permise din 1 iunie, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2, conform Ministerul Economiei.

Pe terase, la intrare, se va face un triaj observaţional, iar accesul clienţilor cu simptome vizibile de infecţie respiratorie va fi interzis. La grupurile sanitare trebuie să existe dispozitive cu produse biocide avizate pentru dezinfectarea mâinilor clienţilor, precum şi informarea acestora privind modul de utilizare. Se recomandă stabilirea de circuite cu sens unic în interiorul terasei, în aşa fel încât să se minimizeze contactele între clienţi (exemplu: înspre şi dinspre toaletă).
Se interzice transferul meniurilor, solniţelor, olivierelor şi a altor obiecte, de pe o masă pe alta, acestea fiind dezinfectate după plecarea clienţilor de la o masă, iar acolo unde este posibil folosire de meniuri de unică folosinţă. Servirea mesei va fi efectuată de personal care va purta mască şi mănuşi, iar mănuşile utilizate la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei.
Se interzice consumul de produse în picioare, iar la mese sunt acceptate maximum patru persoane, cu condiţia respectării unei distanţe de 1,5 metri între ocupanţi, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii, care au acelaşi domiciliu.
Alte măsuri de prevenire: * distanţă de minimum 2 metri între ocupanţii meselor alăturate * ocuparea locurilor numai cu rezervare anterioară, pentru evitarea aglomerărilor şi facilitarea unor eventuale anchete epidemiologice * existenţa unui registru de evidenţă a rezervărilor clienţilor, pentru ca, în cazul apariţiei unui caz de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul clienţilor, să existe date pentru efectuarea anchetei epidemiologice * efectuarea dezinfecţiei meselor, după fiecare client / grup, cu produse biocide care necesită un timp minim de contact, avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide.

Articole din aceeasi categorie