Măsuri de prevenire a delincvenței juvenile în școli

În noul an de învățământ se pune un mare accent pe siguranța elevilor. Indiferent că este vorba de oraș sau sat, peste tot profesorii și copiii sunt protejați de elementele care produc acte de vandalism sau alte violențe.

În vederea creșterii gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic, precum și în scopul prevenirii delicvenței juvenile, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu cei ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, zilele trecute, în mai multe localități clujene, au desfășurat diferite activități informativ-preventive. Printre unitățile de învățământ unde au avut loc astfel de activități s-a  aflat și un liceu din Gherla.

Zilele trecute, polițiștii s-au întâlnit cu elevii mai multor clase din cadrul Liceului Teoretic „Ana Ipătescu”, în cadrul întâlnirilor fiind abordate teme referitoare la violența în mediul școlar, regimul răspunderii penale a minorului, consecințele actelor de bullying și cyberbullying, precum și subiecte legate de securitatea în mediul online. Elevii au manifestat mult interes față de subiectele prezentate, iar în paralel au adus în discuție posibile situații în care, aflându-se pe stradă  sau în alte locuri de pe domeniul public, ar putea fi abordați de persoane necunoscute sub diverse pretexte, stabilindu-se astfel moduri de gestionare și sesizare a acestor incidente. La activități au fost prezenți elevii mai multor clase liceale, unii dintre ei povestind chiar și din experiențele personale.

În cadrul Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” (director, prof. Corina Iftinca) există un program la nivel de școală cu privire la protejarea elevilor și prevenirea delincvenței juvenile, periodic fiind organizate întâlniri cu cadrele din poliție.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut