Măsuri de asigurarea apei în municipiul Gherla

Problemele cauzate de scăderea presiunii pe conducta Gilău nu îi lasă indiferenți pe edilii municipiului Gherla, preocupați de buna asigurare a populației cu apă. În orașul de pe Someș niciodată nu a fost așa de scăzut  nivelul apei, dar asta  nu înseamnă că administrația locală privește pasiv situația.

După cum ne-a declarat directorul sucursalei Gherla a Companiei de Apă „Someș” SA, Vasile Morar, au fost luate măsuri  de asigurare a apei pentru populația orașului. Astfel, a fost pus în funcțiune bazinul de 5000 mc de pe dealul Brădet, un rezervor construit în anii 70 pentru asigurarea apei în  unitățile industriale, dar care, iată, prinde bine în criza actuală. În aceste zile caniculare, pe lângă apa de pe rețeaua centralizată este folosită și apa din bazinul respectiv, curățat și igienizat prin grija personalului sucursalei gherlene a Companiei de Apă „Someș” SA. O măsură binevenită în contextul problemelor cauzate de lipsa ploilor, aplicată eficient de edilii urbei, dornici de a rezolva situația neplăcută în privința scăderii presiunii pe conducta ce aprovizionează populația și unitățile economice ale municipiului Gherla, conductă ce se întinde pe o lungime de 60 de kilometri.

Pe raza orașului se extinde în continuare rețeaua de apă. În prezent se lucrează la introducerea apei în satul Silivaș, localitate componentă a municipiului Gherla. Investițiile în acest domeniu vor fi continuate și în perioada următoare, concomitent cu schimbarea conductelor uzate de pe străzile orașului. Numai în acest an țevile de apă au fost schimbate pe nu mai puțin de 42 de străzi, paralel cu modernizarea sistemului de canalizare.

Szekely Csaba   

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut