Măsura primarului Matei a avut efect. Podul de peste Arieș gata mai devreme decât termenul prevăzut

Lucrările la unul dintre cele mai importante elemente de infrastructură rutieră din județul Cluj se vor finaliza în aceste zile. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că luni, 13.12.2021, podul peste râul Arieș, la Turda, de pe DN1, km 444+840, va fi dat în folosință, cu o lună mai devreme față de termenul contractual prevăzut, deși vremea ploioasă a creat dificultăți în derularea lucrărilor.

Precizăm că termenul contractual de finalizare era 12.01.2022, conform graficului de execuție aprobat de Supervizor. Antreprenorul a efectuat lucrări de consolidare a infrastructurilor și de înlocuire a suprastructurii podului pentru a asigura calitatea necesară, din punct de vedere legal și tehnic, pentru ca circulația să se desfășoare în condiții de siguranță și confort”, a anunțat CNAIR. Valoarea contractului a fost de 6.682.073,00 lei fără TVA.

Perioada de garanție este de 3 ani. Reamintim că în data de 25.03.2021 circulația pe pod a fost închisă și deviată pentru executarea lucrărilor de reparații.

La începutul lunii septembrie, primarul municipiului Turda, Cristian Matei a luat măsuri pentru ca orice persoană interesată să poată afla care este stadiul lucrărilor la proiectul de infrastructură extrem de important de pe drumul european E 81, care asigură ieșirea din oraș spre Albă Iulia. În acest sens a instalat o cameră video în zona șantierului la podul de peste râul Arieș.

Așa cum am promis, pentru buna dumneavoastră informare cu privire la progresul lucrărilor de la pod vă punem la dispoziție camera live amplasată în zonă. Așa cum știți deja, încă de când am preluat mandatul de primar, am făcut tot ce era omenește posibil ca acest pod să intre în reparații, iar costurile să fie suportate de Ministerul Transporturilor și nu din bugetul local. Ei bine, chiar dacă a fost nevoie de multe discuții săptămânale, vizite la București, la ministere și multe compromisuri, mă bucur că astăzi vorbim despre un pod în lucru și nu despre un pod lăsat în paragină.

Deși au început timid, sperăm ca ritmul lucrărilor să crească, iar la sfârșitul anului, podul să fie redat circulației”, a transmis atunci primarul Matei.

Cosmin PURIȘ

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut