Măsura luată de municipalitate în cazul celei mai înguste și întortocheate străzi din Cluj-Napoca

Pe cea mai îngustă și întortocheată stradă din Cluj-Napoca destinată circulației auto se va institui sens unic după ce până acum se circula pe ambele sensuri deși aceasta are lățimea unui autoturism.

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță faptul că în zona străzilor Marginașă – Prunilor, urmare analizei de către membrii Comisiei de Circulație, respectiv aprobării Poliției rutiere, începând cu data de 12.11.2023 vor fi implementate următoarele modificări de circulație: pe strada Prunilor, se instituie sensul unic de circulație (la urcare) dinspre str. Mărginașă înspre strada Pajiștei; de la nr. 55 de pe str. Mărginașă se instituie sensul unic de circulație (la urcare) înspre strada Prunilor.

Pe strada Prunilor abia încape un autoturism iar imediat după intrarea de pe Mărginașă apare o curbă de 90 de grade spre stânga după care, imediat, șoferii trebuie să vireze 90 de grade spre dreapta. Cum strada este extrem de îngustă, pentru a se încadra la intrarea de pe Mărginașă pe Prunilor, șoferii trebuie să fie foarte atenți. Manevrele pe care șoferii trebuie să le facă în această zonă sunt specifice celor care trebuie parcurse la urcarea în parkingurile supraterane.

Pe strada Mărginașă, pe tronsonul cuprins între nr. 55 si Calea Moților se va putea circula în dublu sens.

Circulația dinspre Cartierul Zorilor înspre Calea Moților se va realiza prin str. Remetea al carei sens unic de circulatie existent este de coborâre înspre strada B.P.Hasdeu.

Atragem atenția asupra faptului că pe ultimii 100 m ai străzii Remetea, înainte de strada B.P.Hasdeu, există instituit caracterul de “zona rezidențială” fapt care obligă conducătorii auto să circule cu maxim 20Km/h.

Rugăm participanții la trafic să asimileze noile reglementări de circulație materializate prin indicatoare și marcaje rutiere, respectiv să circule cu prudență și atenție.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut