Masă caldă pentru elevii din patru școli clujene

Primăria Cluj-Napoca anunță că susține cu aproape 300.000 euro implementarea programului “O masă caldă” la patru școli.

În acest sens, va avea loc o ședință extraordinară de Consiliu local pentru aprobarea acestuia.

Guvernul României a aprobat în ședința de joi proiectul-pilot „O masa caldă” în 150 de școli din țară. Prin proiectul-pilot aprobat se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar elevilor constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/ beneficiar.

La Cluj-Napoca au fost incluse 3 școli în program, pentru care s-a asigurat finanțare de 3,2 milioane lei din bugetul central.

Primăria Cluj-Napoca susține demersul și propune majorarea cuantumului pentru o masă de la 10 la 15 lei. Mai mult, municipalitatea clujeană a decis să susțină din bugetul propriu programul pentru cea de a patra școală și anume Școala Gimnazială „Traian Dârjan”.

Astfel, unitățile de învățământ în care va fi implementat programul „O masă caldă la școală” sunt: Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” (buget suplimentat); Colegiul de Servicii în Turism „Napoca” (buget suplimentat); Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” (buget suplimentat); Școala Gimnazială „Traian Dârjan” (program susținut în integralitate de Primărie).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut