Mari schimbări în transportul public de persoane de la Floreşti

Pentru a veni în întâmpinarea floreștenilor și a asigura condiții de călătorie cât mai bune, în perioada imediat următoare vor avea loc ample schimbări în transportul public de persoane, anunţă primarul localităţii Floreşt, Horia Şulea.  Concret, este vorba de prelungirea unor curse până în centrul municipiului și de introducerea unor noi curse spre cartiere încă neacoperite direct, precum Grigorescu.

Schimbările se datorează atât apartenenței comunei Florești la SC CTP SA, din postura de acționar, cât și colaborării bune pe care administrația locală floreșteană o are cu cei din conducerea administrativă a CTP și cu administrația locală din municipiul Cluj-Napoca. “De asemenea, evident, proiectele de transport în ZMC (Zona Metropolitană Cluj) trebuie discutate, analizate și implementate în comun de toți actorii implicați. Pentru curse cât mai rapide și confortabile, ne aflăm în discuții avansate cu cei de la CNAIR / DRDP (administratorul DN1) și cu cei de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Cluj pentru a găsi o modalitate de introducere, în regim alternativ sau pe diferite tronsoane orare ori alte variante, a benzilor dedicate pentru transport public pe Avram Iancu / DN1”, a declarat primarul Horia Şulea.

Astfel, se conturează curse rapide, grație benzilor dedicate, și confortabile, datorită flotei ultramoderne a CTP, flotă care circulă în întreaga ZMC, de exemplu, pe ruta Florești – Mărăști.

Articole din aceeasi categorie