Marea demolare a garajelor din Gheorgheni

Din 18 platforme de garaje, şase sunt eliberate în acest moment, iar în locul lor se amenajează deja parcări.

Demolarea garajelor din cartierul Gheorgheni este în toi, iar reprezentanţii administraţiei locale anunţă că pe arterele Aleea Godeanu, B-dul Nicolae Titulescu şi str. Muncitorilor se amenajează parcări. Chiar în cursul acestei săptămâni, RADP urmează să treacă la demolarea garajelor care au mai rămas în picioare, de pe aceste 18 platforme.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a declarat, pentru Făclia de Cluj, că în locul lor se vor face peste 600 de parcări.

“Sunt 18 platforme unde vom demola toate garajele şi sunt 508 garaje. Toate sunt adiacente Bulevardului Nicolae Titulescu. În acest moment şase sunt eliberate de garaje, iar la celelalte se lucrează. Colegii de la Poliţia Locală au făcut constatările pentru cei care nu şi le-au demolat şi urmează ca în această săptămână RADP să treacă la demolarea garajelor care au mai rămas în picioare. În acest an încercăm să finalizăm cu toate cele 18 platforme, urmând să rezulte un număr de peste 600 de parcări”, a declarat Dan Tarcea.

Viceprimarul a mai precizat că locuitorii de aici au fost somaţi şi până în data de 6 septembrie au putut să îşi demoleze garajele de bună voie. Ei au primit un preaviz şi un termen de 90 de zile în care să le demoleze voluntar.

În total, adiacent cu Bulevardul Nicolae Titulescu sunt peste 47 de astfel de platforme cu garaje, dar situaţia juridică a terenurilor nu este clară la toate.

Municipalitatea clujeană şi-a propus să desfiinţeze în condiţii legale, garajele din tot oraşul, în primul rând pentru că sunt inestetice.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie