Marea Britanie are un nou premier

Elizabeth Truss a câştigat, la 5 septembrie 2022, competiţia internă din Partidul Conservator britanic pentru funcţia de premier al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, potrivit agenţiilor internaţionale de presă. Truss va fi învestită premier marţi, după ce va fi primită de regina Elisabeta a II-a la castelul Balmoral în Scoţia.

S-a născut la 26 iulie 1975, la Oxford, potrivit www.bbc.com.

A studiat filosofie, ştiinţe politice şi economie la Colegiul Merton, Universitatea Oxford, indică https://www.gov.uk/.

Timp de zece ani, înainte de a îmbrăţişa cariera politică, a lucrat în industriile de telecomunicaţii şi de energie, în departamente de contabilitate şi management în cadrul companiilor Shell şi Cable & Wireless, ocupând şi diferite funcţii, printre care manager comercial şi director economic, conform www.bbc.com şi https://www.elizabethtruss.com/.

În 2010, Elizabeth Truss a fost aleasă în legislativul britanic, pe listele Partidului Conservator, într-o circumscripţie din sud-vestul Norfolk.

În septembrie 2012 a fost desemnată subsecretar de stat pentru educaţie şi îngrijirea copiilor.

A fost secretar de stat pentru mediu, alimentaţie şi probleme rurale (iulie 2014 – iulie 2016), indică https://www.elizabethtruss.com/.

Lord cancelar şi secretar de stat pentru justiţie (iulie 2016 – iunie 2017), Liz Truss a ocupat, ulterior, funcţia de secretar şef al Trezoreriei (iunie 2017 – iulie 2019).

În iulie 2019 a fost desemnată secretar de stat pentru comerţ internaţional şi preşedinte al Consiliului de coordonare a comerţului, conform https://www.elizabethtruss.com/.

A fost numită, la 10 septembrie 2019, ministru pentru femei şi egalităţi, iar din 15 septembrie 2021, a ocupat funcţia de secretar de stat la Foreign Office, potrivit https://www.gov.uk/.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut