Manifestările organizate de 15 Martie – Ziua maghiarilor de pretutindeni, sub semnul întrebării la Cluj

UDMR decide luni dacă manifestările organizate de 15 Martie – Ziua maghiarilor de pretutindeni, vor avea loc şi în acest an sau vor fi anulate, din cauza coronavirusului.

“Încă nu ştim, vom încerca să luăm o decizie luni. Există precizarea ca sub 1000 de persoane, decizia să se ia la nivel local, dacă se dă drumul (n.red- manifestărilor). Mai multe vom şti luni după masă, când vom avea o şedinţă la nivel naţional şi vom decide atunci”, a declarat senatorul UDMR Laszlo Attila, pentru Făclia.

Ungaria a anunţat sâmbătă anularea manifestărilor pentru sărbătoarea naţională din 15 martie la Budapesta din „motive de securitate”, din cauza epidemiei de coronavirus.

Aceste manifestări, care includ de obicei un discurs al premierului Viktor Orban, atrag în general mii de cetăţeni ungari şi vizitatori din comunităţile maghiare din străinătate.

Precizăm totodată, că în România, începând de duminică, 8 martie 2020, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie