Manifestare de suflet la Gherla: Activ în comunitate, indiferent de vârstă

La sfârşitul săptămânii trecute, Cinematograful „Pacea” din municipiul Gherla a găzduit evenimentul „Activ în comunitate, indiferent de vârstă”, organizat de „Help Age International”, Asociaţia „Dorcas Aid” România şi partenerii.

Această întâlnire dedicată oamenilor vârstnici a început cu salutul organizatorilor naţionali şi internaţionali ai evenimentului, fiind prezentat şi un scurt video cu activitatea acestor organizaţii umanitare. A urmat un Te Deum  oficiat de preotul protopop al Protopopiatului Ortodox Gherla, Paul Iulian Isip, după care reprezentanţii organizatorilor locali au vorbit despre rolul şi scopul acestei întâlniri cu persoanele vârstnice din localitate.  Cei peste 300 de gherleni prezenţi în sală au avut ocazia să asiste la un  mesaj  biblic şi un program de cântece religioase susţinut de pr. Ovidiu Marţiş din Floreşti, după care au savurat prelegerea „Vârsta a III-a – un plus de valoare pentru comunitate”, prezentată de preotul protopop Paul Iulian Isip, care a definit doi termeni: bătrâneţe şi activ, sugerând noi remedii pentru vârstnici. Au fost sfaturi utile, primite cu multă atenţie şi receptivitate de pensionarii prezenți.

Intercalate printre mesajele transmise de invitaţi au fost pricesnele interpretate de doi dejeni, Cristina Beldean Moşuţan şi Vlad Coste și primite cu multă căldură de public. Nu a lipsit nici intervenţia autorităţilor locale, la manifestare fiind prezenți primarul municipiului Gherla, Ioan Neselean şi viceprimarul Iulia Trif. A luat cuvântul şi o reprezentantă a SC „Sortilemn” SA. Cuvinte de suflet au adresat pentru seniorii cetăţii şi reprezentanţii Spitalului Municipiului Gherla, ai Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei şi ai Centrului de persoane vârstnice din localitate. Momentul cel mai emoţionant a fost mărturia vârstnicilor activi în comunitatea gherleană: cunoscutul poet şi om de cultură Nicoale  Suciu, doamna Ana Horodan, meşter popular, Alexandru Bob, instrumentist  şi Letiţia Bălan, voluntară în proiectul „Adoptă un bunic”. La final au fost aduse mulţumiri  din partea organizatorilor, gazdă ospitalieră fiind şi de această dată preşedintele Asociaţiei „Oastea Domnului” Gherla, dl Silvestru Gherman, un bun creştin, dar şi un om de omenie.

La sfârşitul evenimentului, tuturor participanţilor le-au fost oferite cadouri, dulciuri şi sucuri.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie