Mălaiul românesc nu este modificat genetic

Asociaţia Forţa Fermierilor susține că mălaiul din producţia internă nu provine de la porumb modificat genetic, iar în România nu se mai cultivă de 6 ani porumb modificat genetic.


„Asociaţia Forţa Fermierilor aminteşte consumatorilor că făina de porumb (mălai) din producţia internă nu provine de la plante modificate genetic. România nu cultivă porumb modificat genetic de 6 ani, ultima dată a existat o suprafaţă de 2,5 hectare în 2015, la o staţiune de cercetare, doar pentru raţiuni ştiinţifice, nu pentru consumul uman. Conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, între 2016 şi 2021, suprafaţa cultivată cu porumb modificat genetic, în România, este zero”, spune Asociația, care precizează că fermierii români produc porumb de calitate, respectând toate normele de siguranţă alimentară ale Uniunii Europene, şi că tot mălaiul de pe piaţă din producţia internă este de o calitate superioară şi absolut sigur de consumat.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut