Mai mulţi răniţi într-un atac cu cuţitul într-un tren în Bavaria

Mai multe persoane au fost rănite sâmbătă într-un atac cu cuţitul comis într-un tren în landul german Bavaria, a anunţat poliţia locală, precizând că agresorul prezumtiv a fost arestat, transmite France Presse.

‘Conform primelor informaţii, mai multe persoane au fost rănite’, a indicat poliţia din Neumarkt in der Oberpfalz, într-un comunicat, dând asigurări că ‘acum nu mai există niciun pericol’.

Un bărbat a fost arestat, a mai anunţat poliţia, fără alte precizări deocamdată.

Potrivit tabloidului Bild, cel puţin trei persoane au fost rănite, dintre care două grav.

Totuşi, niciunul dintre răniţi nu este în pericol de moarte, a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale.

Trenul Intercity Express (ICE), care circula între oraşele Regensburg şi Nurnberg, este oprit în gara din Seubersdorf, a indicat un purtător de cuvânt al poliţiei federale, potrivit DPA.

Apelul de urgenţă a fost primit de poliţie la ora locală 09.00 (08.20 GMT).

Un important dispozitiv de securitate a fost desfăşurat la faţa locului.

Un purtător de cuvânt al companiei feroviare Deutsche Bahn a declarat că linia de cale ferată Regensburg-Nurnberg a fost închisă de la ora 09.00.

Germania s-a confruntat în ultimii ani cu o dublă ameninţare teroristă, jihadistă şi de extremă dreapta.

Mai multe atentate au fost comise începând din 2015. Pe 25 iunie, trei oameni au fost ucişi şi cinci răniţi într-un atac cu cuţitul comis de un somalez la Wurtzburg, în sudul ţării.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut