Mai mulți bani pentru școlile clujene

În curând începe școala, astfel că pregătirile sunt în toi. Întrucât educația este un domeniu important pentru comunitatea clujeană, consilierii locali se vor întâlni, luni, în ședință de îndată pentru a dezbate mai multe proiecte de hotărâre care au în vedere acest domeniu.

Astfel, una din inițiative vizează o rectificare bugetară, avându-se în vedere alocarea unor sume de bani pentru câteva școli din municipiul nostru. Alte trei inițiative au în vedere realizarea sau completarea unor hotărâri ce vizează renovarea unor unități de învățământ, pe fonduri europene. Viceprimarul Dan Tarcea explică despre ce este vorba.

Legat de rectificarea de buget…trebuie să punem bani pentru școli, astfel încât să existe timp suficient pentru a fi făcute anumite investiții. Pe urmă, se pun bani pentru a putea lansa licitațiile pentru bazinul de înot, spre exemplu, dar nu numai. De asemenea, sunt câteva proiecte pe fonduri europene, pentru Valul renovării și trebuie realizate hotărârile de consiliu local, pentru a putea fi depuse (n.red proiectele)”, a explicat Dan Tarcea.

Unitățile de învățământ vizate pentru renovări sunt Școala Gimnazială Constantin Brâncuși, str. Horticultorilor nr. 1”, Școala Gimnazială Liviu Rebreanu, Aleea Retezat nr. 4”, Grădinița cu Program Prelungit Licurici, str. Sigismund Toduță nr. 9”.

Vă reamintim și că municipalitatea a investit și în această vară, ca în fiecare an de altfel, în realizarea unor lucrări curente de reparații la unitățile școlare din municipiu, suma alocată fiind 19 milioane lei. Aceste lucrări au vizat igienizări, zugrăveli, vopsiri, înlocuirea pardoseli, reparații  la fațadă, acoperiș, înlocuirea unor obiecte sanitare sau instalații, și nu numai.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut