Mai multe treceri de pietoni și intersecții din Cluj-Napoca vor fi semaforizate

Aleșii locali clujeni vor dezbate, în ședința de săptămâna viitoare, un proiect privind aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Semaforizare intersecții și treceri de pietoni din municipiul Cluj-Napoca” – semaforizare șase treceri de pietoni și două intersecții. Inițiativa vine în continuarea celorlalte care au în vedere creșterea siguranței cetățenilor, pietonilor, în municipiul Cluj-Napca. Este vorba de trecerea de pietoni de pe strada Traian Vuia-nr. 157, str Splaiul Independenței-zona de traversare dinpre puntea de peste Someș care face legătura cu strada Mamaia, strada Câmpului-Grădinița Țăndărică, Bulevardul 1 Decembrie 1918-latura vestică a sensului giratoriu Mirăslău, strada Mehedinți-strada Islazului și strada Plevnei și Beiușului. Cele două intersecții ce vor fi semaforizate sunt: strada Calea Florești și strada Colinei cu înființarea unei treceri de pietoni pe Calea Florești și strada Teodor Mihali și strada Sarmisegetusa-Între Lacuri, cu îânființarea uei treceri de pietoni pe strada Teodor Mihali.

Aceste proiecte au în vedere creșterea siguranței cetățenilor, a pietonilor, sunt proceduri recurente. Sunt aproximativ opt zone în care se propun semaforizări, și sunt lucrări de investiții. Adică trebuie să avem studii de fezabilitate, pentru că nu discutăm strict, de treceri de pietoni”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea.

Prin promovarea inițiativelor de acest fel, municipalitatea urmăreşte, printre altele, reducerea numărului de accidente, precum şi asigurarea unui mod sigur de traversare a pietonilor, prin semaforizarea trecerilor de pietoni cu butoane pietonale, astfel încât traversarea se face la cerere, prin acţionarea butoanelor, iar echiparea fiecărei locaţii se face cu stâlpi simpli sau consolă, pe care se monteaza semafoare pentru vehicule, pietoni şi dispozitive acustice pentru nevăzători. Investiția se ridică la 3,064 milioane de lei. 

Amca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut