Mai multe burse pentru elevii clujeni decât anul trecut

Peste 17.000 de burse vor fi acordate elevilor clujeni și în acest an școlar.

Consilierii locali vor dezbate, în cadrul ședinței de marți, un proiect de hotărâre privind aprobarea numărului de burse aferent semestrului I al anului școlar 2020-2021, pentru elevii din învățământul preuniversutar de stat.

Astfel, conform proiectului, 17.660 de elevi ar urma să primescă burse. Din acestea, 12.772 sunt burse de merit, 53 – de performanță, 381 – de studiu, iar 4.454 sunt burse de ajutor social. Conform municipalității, cele mai multe burse de merit vor merge la Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu” (734), urmat de Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” (696) și de Colegiul Național „George Coșbuc” (639). De asemenea, cele mai multe burse de ajutor social vor merge la Colegiul Național Pedagocic „Gheorghe Lazăr” (193), la Liceul Teoretic „Bathory Istvan” (190) și la Colegiul Th. de Comunicații „Augustin Maior” (175).

„Elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse de merit, de performanță, de studiu și burse de ajutor social, iar criteriile de acordare a acestor burse sunt stabilite de către Ministerul Educației și Cercetării. Bursele se acordă din bugetele locale ale unitărșilor administrativ teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar de stat, în limita fondurilor aprobate cu această destinație”, se arată în proiectul municipalității.

Vă reamintim că elevii clujeni obțin rezultate deosebite în fiecare an, la concursuri, olimpiade și apot examene de absolvire, iar pentru rezultatele lor sunt recompensați de autorități. Luna trecută, 16 absolvenți ai liceelor clujene și 67 de elevi, absolvenți ai claselor a VIII-a, care au obținut media 10 la examenele naționale de Bacalaureat și Evaluare Națională în anul școlar 2019-2020 au fost premiați de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Anul trecut școlar, peste 16.000 de burse au fost acordate elevilor. Dintre acestea, 11.445 au fost de merit, 323- de performanţă, 425- de studiu şi 4.007 au fost burse sociale.

Anca M. Cplobășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut