Mai multe blocuri din Florești vor fi reabilitate cu fonduri PNRR

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu a semnat la sediul Ministerului Lucrărilor Publice și Administrației contractul de finanțare aferent Cererii pentru reabilitarea primelor 9 blocuri de locuințe din localitate.

Proiectul a fost acceptat la finanțare prin PNRR-Componenta 5, și primul pas concret a fost făcut astăzi.

„Sper ca perioada de proiectare și întocmire a documentației tehnice să se deruleze eficient și să putem scoate la licitație lucrările de execuție la începutul anului viitor”, a declarat edilul din Florești.

Blocurile sunt situate pe strada Gheorghe Doja și vor beneficia de lucrări de renovare care să asigure eficientizarea energetică a clădirilor, în valoare de peste 18,24 milioane lei.

Blocurile edificate în anii ”80 prezintă numeroase probleme de menținere a temperaturilor normate minime la interior, pereți izolați defectuos, cheltuieli ridicate cu întreținerea din acest punct de vedere.

Prin lucrările de renovare prevăzute se urmărește creșterea eficienței energetice. Acestea vor consta în montarea de sisteme termoizolante la exterior, termoizolarea planșeului de peste nivelul superior și inferior, refacerea sistemelor de colectare ape pluviale, respectiv schimbare ferestre, montare panouri fotovoltaice și corpuri de iluminat cu tehnologie led.

Măsurile de refacere vor aduce o economisire de energie pentru încălzire cu 80 de procente și reducerea emisiilor de CO2 de 60 %, consumul TOTAL de energie se va reduce în acest fel cu 60 de procente.

În cadrul aceluiași proiect aprobat pentru finanțare a fost inclusă și montarea a șapte stații electrice de încărcare auto, valoarea acestora fiind de aproape 862.000 mii lei.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut