Mai multă siguranță pentru pacienții Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”

Un proiect al Consiliului Județean Cluj, care vizează creșterea siguranței pacienților Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca, a fost selectat pentru finanțare.

Proiectul, în valoare totală de 11.242.872 de lei, a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 „Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”.

Conform celor anunțate, marți, de Consiliul Județean Cluj, scopul inițiativei este de a crește siguranța pacienților Spitalului de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” prin extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii instalațiilor electrice, de fluide medicale și de ventilare și tratare a aerului. Operațiunile pe care le presupune investiția constau în realizarea unei noi infrastructuri electrice pentru corpurile C1 și C2 ale spitalului, a unei noi infrastructuri de ventilare și tratare a aerului pentru etajul 1 al pavilionului II al corpului C2, precum și a unei noi infrastructuri de fluide medicale, la subsolul, parterul și etajul corpului C2.

De curând a fost selectat pentru finanțare și un al proiect european al CJ Cluj, care vizează creșterea siguranței persoanelor internate în Spitalul de Recuperare și în cel de Boli Infecțioase.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut