Mai mult se repară decât se construiește

În primele cinci luni ale acestui an, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 3,2% față de situația înregistrată anul trecut.

În primele cinci luni ale acestui an, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 3,2% față de situația înregistrată anul trecut. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (cu 10,4%) şi la lucrările de construcţii noi (cu 1,8%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 3,6%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (cu 16,2%) şi la clădirile rezidenţiale (cu 6,6%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 7%.

Datele furnizate de Institutul Național de Statistică arată că aceeași tendință de creștere a fost consemnată și în ultima lună a intervalului analizat, când volumul lucrărilor de construcţii pe total, s-a majorat cu 9,2%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat în mai la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (cu 16,2%) şi la lucrările de construcţii noi (cu 8,8%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 4,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale (cu 30%), la clădirile rezidenţiale (cu 2,2%) şi la construcţiile ingineresti (cu 1%).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut