Mai mult de jumătate dintre șoferii români de camion au peste 40 de ani

Riscurile și dificultățile ocupației de șofer de camion fac ca resursa umană în domeniu să fie din ce în ce mai îmbătrânită, iar recrutarea de forță de muncă tânără să fie tot mai dificilăedia crescută a vârstei șoferilor poate accentua criza transporturilor și a lanțurilor de aprovizionare.

O analiză realizată de WSA Group, companie de recrutare a forței de muncă în transporturi, relevăă că vârsta medie a șoferilor din România este de 44 de ani. În același timp, peste 65% din numărul șoferilor angajați de ccompanie au peste 40 de ani, 24% au între 30-40 de ani și doar 12% au sub 30 de ani. În 2021, compania a angajat peste 600 de persoane, dintre care aproximativ 93% sunt bărbați și 7% femei. Media de vârstă a șoferilor de camion în Uniunea Europeană este de 58 de ani.

Șoferii stau angajați la o firmă peste 2 ani

Peste 55% dintre șoferii angajați de companie își păstrează locul de muncă la același angajator peste 2 ani, 30% între 1 și 2 ani și doar 15% rămân sub 1 an. Astfel șoferii români se remarcă prin consecvență și stabilitate la locul de muncă. Când vine vorba de recrutarea șoferilor de camion, companiile alternează soluțiile clasice, precum platformele de recrutare, sau website-urile de anunțuri, cu cele de adresare directă către șoferi, prin Social Media sau WhatsApp.

Cât câștigă un șofer român în țară și în străinătate

În medie, salariul unui șofer român la un angajator din afara țării este de peste 2.200 de euro, în timp ce în România salariile nu depășesc 1.800 de euro. Principalele destinații ale șoferilor de camion din România sunt job-urile în afara țării, unde aceștia pot beneficia de condiții de lucru mai bune, camioane mai noi și salarii mai mari. Țările preferate de șoferii români sunt Italia și Spania, în principal datorită comunităților mari de români din aceste țări și a limbii de conversație apropiată de limba română, multe dintre firmele de transport din aceste state având dispeceri vorbitori de română. Germania, Franța, Olanda, Belgia și țările nordice completează lista.

Cele mai comune beneficii pe care le caută șoferii români de camion sunt salariile și condițiile de muncă – baza materială a companiilor de transport, camioane mai noi, sau infrastructura rutieră din statele în care urmează să își desfășoare activitatea.

Aproape trei sferturi dintre mărfurile transportate în Europa sunt efectuate pe cale rutieră, ceea ce face din acest sector coloana vertebrală a transporturilor de mărfuri de pe continent.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut