”Made in Romania” – platformă online pentru companiile românești

Bursa de Valori Bucureşti a anunțat că platforma ”Made in Romania”, disponibilă pe www.investingromania.com, oferă o înregistrare simplificată a companiilor, ca urmare a preluării datelor publice din platforma Termene.ro.

Astfel, în momentul completării profilul unei companii şi introducerii Codului Unic de Identificare (CUI), sunt preluate automat toate datele publice solicitate pentru înscrierea în comunitatea ”Made in Romania”. Noua funcţionalitate este implementată cu sprijinul Termene.ro, platformă care oferă informaţii actualizate în timp real despre firmele din România.
Înregistrarea unei companii în cadrul platformei ”Made in Romania” este posibilă 24/7 şi oferă posibilitatea conectării companiilor cu intermediari la bursă, business angels, venture capital, private equity sau bănci. Datele publice preluate automat în momentul introducerii Codului Unic de Identificare includ cifrele de afaceri şi profiturile / pierderile din ultimii trei ani raportaţi, capitalurile proprii şi numărul de angajaţi din ultimul an raportat şi, nu în ultimul rând, structura acţionariatului, respectiv procentele deţinute de persoane fizice/juridice rezidente/nerezidente.

În platforma ”Made in Romania”, lansată în aprilie 2021, sunt înregistrate 114 conturi cu profil de companie, 45 de conturi cu profil de consultant şi 91 de conturi cu profil de investitor. Companiile care se înregistrează pentru a face parte din comunitatea ”Made in Romania” au posibilitatea să intre în contact cu finanţatorii şi să participe la un program de mentorat care va avea loc în perioada următoare.
Cea de-a IV-a ediţie a programului ”Made in Romania” este în plină desfăşurare. La începutul lunii august au fost anunţate cele 50 de companii semifinaliste, iar până pe 31 august inclusiv, publicul poate vota una dintre acestea. Compania care va primi cele mai multe voturi din partea publicului va deveni prima finalistă a ediţiei. Celelalte 14 companii finaliste urmează să fie stabilite pe 1 septembrie de un juriu format din experţi în diverse domenii ale economiei, desemnaţi de Bursa de Valori Bucureşti şi de partenerii proiectului. Companiile finaliste din acest an vor fi anunţate public în cadrul Galei de Premiere programată în luna septembrie 2021. Cele 50 de companii semifinaliste au fost selectate dintre toate aplicaţiile primite, respectiv 318 companii, prin votul membrilor Comitetului de Nominalizare.
Termene.ro este o platformă automatizată în care utilizatorii au acces direct la informaţii din 15+ surse oficiale şi actualizate în timp real despre datele financiare şi juridice ale firmelor din România. Înfiinţată în anul 2014, Termene.ro este utilizată de peste 70.000 de companii, pe care le sprijină să identifice la timp oportunităţile de afaceri şi să evalueze corect riscurile prin analize de piaţă, rapoarte şi statistici care pot fi personalizate sau monitorizări ale portofoliului de clienţi.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut