Luna martie – Luna pro-viață

Luna martie este Luna pentru viață, iar motto-ul sub care se desfășoară acțiunile înscrise în calendarul acestei luni și care vor culmina cu Marșul pentru viață, „Viitorul este pro-viață”, îndeamnă la prețuirea și ocrotirea vieții copiilor încă din momentul concepției.

Marșul pentru Viață, care va fi organizat sâmbătă, 25 martie, în România și în Republica Moldova, are ca scop creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii, pentru ca ele să-și poată naște copiii cu încredere și în siguranță.

„Speranța și hotărârea din momentul prezent sunt două pietre de temelie pentru un viitor care celebrează viața, de aceea în 2023 tema Marșului pentru viață din România și din Republica Moldova va fi «Viitorul este pro-viață». Această temă își propune să stimuleze conștientizarea și implicarea participanților și a societății în construirea unui viitor pro-viață, acel viitor în care fiecare femeie însărcinată aflată în dificultate va fi sprijinită pentru a-și naște copilul și în care viața fiecărui copil născut și nenăscut va fi valorizată la demnitatea ei deplină, indiferent de vârstă sau de starea de sănătate, indiferent dacă e băiat sau fată. O societate care nu își ocrotește copiii și nu se îngrijește de viitor nu va avea viitor. Ne adresăm tuturor oamenilor, de aceea demersul nostru este apolitic, neconfesional, nu militează pentru interzicerea avortului și nu susține nicio formă de ostracizare a femeilor” – precizează organizatorii.

Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată acum 50 de ani în SUA, apoi, de-a lungul timpului, în majoritatea statelor din Europa și din America. În România, evenimentul ajunge anul acesta la cea de-a XIII-a ediție națională.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut