Ludovic Orban la Cluj: Se încearcă şmecheria cu fotografierea buletinului de vot şi a buletinului personal

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la prezentarea moţiunii sale de candidatură la preşedinţia partidului, în faţa Comitetului Director Judeţean al PNL Cluj, că, deşi votul la Congres este secret, într-o serie de organizaţii judeţene se încearcă să li se impună delegaţilor cu cine să voteze şi să fie verificaţi dacă respectă indicaţiile.

„Nu se poate da mandat imperativ niciunui delegat care participă la Congres, chiar dacă se încearcă în Colegiul director judeţean să se dea un mandat imperativ. Aşa ceva nu există şi este interzis de statut. Instituţia votului secret este o instituţie fundamentală a democraţiei şi oricine încearcă să violeze secretul votului încalcă democraţia. Hai să nu facem pe naivii. Ştim foarte bine că sunt filiale unde, înainte de a fi introduşi în delegaţie, candidaţii sunt chestionaţi dacă votează cu Cîţu sau nu, iar dacă spun că nu votează cu Cîţu, şansa lor de a intra în delegaţie este foarte mică. Chiar şi dacă spun că votează cu Cîţu sunt întrebaţi dacă acceptă să-şi fotografieze votul. Acum au inventat şi o altă şmecherie, nu mai merge, că pe WhatsApp se poate distribui un vot cu Cîţu încercuit şi au inventat şmecheria – care deja a şi fost aplicată la un sector al Bucureştiului şi văd că se generalizează – (…) fotografie cu buletinul de vot şi cu buletinul tău, ca să se vadă că tu eşti cel care a votat şi că nu este o fotografie pe WhatsApp”, a afirmat Ludovic Orban.

Orban i-a salutat pe primarul Emil Boc şi pe preşedintele Consiliului Judeţean.

„Sigur că îl salut şi pe domnul primar Emil Boc, sigur că îl salut şi pe domnul primar de Turda, sigur că îl salut şi pe domnul primar de Câmpia Turzii, sigur că îl salut şi pe domnul primar de Gherla şi pe domnul primar de Dej, pe toţi ceilalţi primari ai PNL. Evident, prin intermediul camerelor, în cazul în care se uită pe Facebook la această prezentare a moţiunii. Le mulţumesc şi îi asigur că după ce voi câştiga în 25 septembrie oricând vor dori să vorbească cu mine le voi răspunde la telefon şi dacă vor avea nevoie să se întâlnească cu mine, îi voi primi întotdeauna cu celeritate. Aşa cum am făcut toată viaţa mea. (…) L-am uitat pe domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alin Tişe, pe care îl salut şi pe el”, a spus preşedintele PNL.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut