Lucrări edilitare la Gherla

Vară fierbinte în municipiul Gherla din toate punctele de vedere. Căldura mare pune la grea încercare pe edilii orașului, care au mult de lucru în această perioadă. Ei se orientează după experiențele din anii trecuți, mai bine să faci o treabă bună vara pe caniculă, decât toamna să tot amâni lucrările din cauza ploilor.

Învățăturile din trecut sunt de folos în prezent, când pe raza urbei sunt în plină derulare mai multe investiții. În prezent sunt în desfășurare lucrările de: pregătire a str. Liviu Rebreanu pentru reparații după reabilitarea rețelei de canalizare pe o lungime de 517 ml; reparații generale str. G. Coșbuc, înlocuire borduri, ridicare cămine, reabilitare rețea pluvială, premergătoare covorului asfaltic după poziționarea a 508 ml rețea de canalizare; pregătire str. Crișan în vederea reabilitării în urma extinderii rețelei de canalizare cu 437 ml; refacere integrală a str. Stăruinței după înlocuirea a 635 ml rețea canal, 533 ml rețea apă și rețea suplimentară subterană de energie electrică. Gospodarii municipiului cer scuze pentru disconfortul produs, la final locuitorii zonelor respective vor avea un oraș mai funcțional, mai frumos. Deja, multe lucrări de reabilitare a străzilor unde au fost efectuate astfel de investiții au fost începute sau chiar finalizate.

Zilele trecute, în fața Bisericii armenești „Solomon” de pe strada Cloșca am remarcat o inițiativă lăudabilă a SC ADP SA (fosta RADP). Este vorba de amenajarea unei zone verzi frumoase, unde au fost montate și bănci moderne pentru odihna creștinilor care vizitează acest lăcaș de cult, cel mai vechi în Gherla. Prin plantarea de flori pe spațiul respectiv, totodată se sistează parcarea autoturismelor care vin la piața agroalimentară din apropiere.

În sfârșit, la Gherla s-a făcut ordine în zona respectivă, unde în zilele de târg – luni și vineri – a fost un haos total. În prezent totul arată frumos și atrăgător în perimetrul bisericii construită într-un singur(!) an, adică în 1723-1724. O raritate în țara noastră!

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut