Lucrări edilitare în comuna Mintiu Gherlii

Suntem în plină vară, când omul încearcă să combată prin orice mijloace căldura de afară, dar primarul comunei Mintiu Gherlii, Dumitru Oltean, vorbește mai  mult de evitarea frigului din timpul iernii, și nu întâmplător face asta.

La începutul acestui an, printre investițiile planificate s-a aflat introducerea gazului metan în satele Nima și Bunești, două localități componente ale comunei unde încă nu este asigurată această sursă de încălzire. Zilele trecute edilul-șef ne-a anunțat că s-au făcut toate demersurile în vederea realizării acestui plan, atât de necesar populației din cele două sate aflate între municipiile Gherla și Dej. În celelalte localități componente ale comunei gazul metan este introdus, în afară de satul Pădureni (Țop).

O altă lucrare aflată la ordinea zilei în așezarea din vecinătatea municipiului Gherla este modernizarea ulițelor din centrul de comună, investiție demarată încă toamna trecută, dar prelungită până în această vară. Între timp s-a asfaltat drumul denumit „Sub Copar”, ce leagă comuna cu drumul județean Gherla – Cămărașu, o realizare edilitară primită cu bucurie de posesorii de mașini din Mintiu Gherlii, care prin finalizarea acestei porțiuni de drum economisesc cel puțin 5 kilometri, evitînd astfel ocolirea prin orașul Gherla.

Tot în această perioadă se finalizează reabilitarea drumului Mintiu Gherlii – Pădureni (Țop), porțiune de 5 kilometri. Dacă acum câțiva ani în satul de pe deal se putea ajunge numai cu cizme de cauciuc, acum localnicii (cu toții, oameni în vârstă!) au drum asfaltat, ca la oraș. Mare avantaj pentru pensionarii de acolo, care în afară de un magazin mixt, nu au nici o altă unitate comercială, să nu mai vorbim de serviciile medicale. Este cel mai depărtat sat din comună, dar care nu este lăsat la voia întâmplării de edilii.

Având în vedere că în curând încep cursurile școlare, primarul Dumitru Oltean aproape zilnic vizitează unitățile de învățământ de pe raza comunei și verifică stadiul lucrărilor de igienizare, acțiune obișnuită în prag de an nou școlar. În toate școlile și grădinițe au fost montate centrale termice pe gaz și pe lemne.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut