Lucrări edilitar-gospodărești la Gherla

La începutul anului, directorul sucursalei Gherla a Companiei de apă SOMEȘ SA, Vasile Morar, ne-a informat despre amplele lucrări de modernizare a sistemului de apă și canalizare de pe raza orașului. Proiectele domniei sale încet-încet au devenit realitate.

În prima jumătate a anului municipiul de pe Someș a devenit un adevărat șantier, la tot pasul se săpa carosabilul și se introduceau conductele de apă și canal. Nu întâmplător, aceste investiții au creat disconfort cetățenilor, provocând multe nemulțumiri. Edilii urbei, însă, au încercat să refacă carosabilul spart cu ocazia  acestor lucrări gospodărești și au trecut la treabă.

Strada Dragoș Vodă, de exemplu, a devenit un adevărat bulevard, după ce a fost reabilitat carosabilul, dar și trotuarele. Recent a fost pusă la punct și strada Gheorghe Doja și au  fost efectuate lucrări de asfaltare pe principale străzi (alei) din Cartierul Nou, respectiv Stejarului, Fagului și Gelu, la care trebuie să mai adăugăm strada George Coșbuc din Cartierul Gării. Zilele trecute astfel de activități edilităr-gospodărești am văzut și pe strada Cloșca, în vecinătatea Pieței Agroalimentare sau pe strada Theodor Speranța. În cursul verii vor mai fi executate lucrări de acest fel și pe alte străzi ale orașului.

Tot zilele trecute, pe raza municipiului Gherla au mai fost realizate lucrări de modernizare a rețelei de alimentare cu energie electrică a punctelor de transformare pentru a scurta timpul de întrerupere în caz de avarii. O măsură binevenită, ținând cont de multele perioade când furnizarea energiei electrice a fost sistată din pricina unor mici sau mai mari defecțiuni pe rețea. Iată că în această vară la Gherla s-a rezolvat și această problemă.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut