Lucrări de modernizare la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla

În această toamnă, în cadrul Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” din municipiul Gherla s-au realizat multe lucruri notabile.

Având în vedere că clădirea celei mai mari unități de învățământ din oraș încă de la începutul anilor 90 este revendicată de Biserica Greco-Catolică, nu prea s-au făcut investiții mari, în afara obișnuitelor zugrăveli din timpul verii. Faptul că sălile de clasă sunt încălzite cu sobe de teracotă spune mult despre problemele legate de proprietatea clădirii (de fapt, a clădirilor, fiindcă școala funcționează în trei corpuri separate).

În această toamnă, însă, s-au aprins speranțele într-un viitor mai bun. Prin grija Primăriei a apărut macheta cu lucrările ce vor fi efectuate în perioada următoare, în prim plan figurând modernizarea clădirii și schimbarea radicală a instituției prin mansardare, un proiect mai vechi, dar care nu s-a putut pune în practică din cauza actelor care atestă proprietarul inițial a liceului, cândva școală de fete, cu vechi tradiții în învățământul clujean.

Directoarea liceului, prof. Corina Iftinca, zilele trecute ne-a dat o veste bună. În sala de sport inaugurată acum 14 ani a fost revopsită suprafața de joc, iar la  mijlocul sălii a apărut emblema școlii, spre satisfacția cadrelor didactice și a elevilor. Este o inițiativă bună, ținând cont că în sala respectivă se mai organizează și diferite competiții la nivel local și județean, astfel fiind popularizat prestigiul acestui liceu. Mai amintim că în curând se vor reamenaja și terenurile de baschet și handbal din curte și vor fi marcate. Inițiative binevenite, practicarea sportului în rândul elevilor constituind o preocupare principală a conducerii liceului, mai ales în condițiile actuale ale pandemiei. De altfel, reprezentanții școlii mereu ocupă locuri fruntașe la concursurile sportive desfășurate atât la Gherla, cât și la Cluj-Napoca.

În municipiul Gherla se află în derulare și alte investiții în unitățile de învățământ. Astfel, la Școala Gimnazială Nr. 1 se execută lucrări de mansardare la clădirea principală, iar în  curte se construiește o nouă sală de sport.

Unde este bunăvoință și preocupare, acolo se pot face lucruri frumoase și în domeniul învățământului, chiar și în perioada grea de acum.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut