Lucrări de consolidare la cea mai nouă sală de sport din Cluj-Napoca

Municipalitatea clujeană investeşte peste şapte milioane de lei din bugetul local în consolidarea sălii de sport de la Colegiul Naţional George Coşbuc din Cluj-Napoca.

Sala de sport a fost închisă în toamna anului trecut după ce reprezentanţii şcolii au constatat că ar prezenta un pericol pentru elevi. De atunci, elevii de aici au fost nevoiţi să-şi facă orele de educaţie fizică şi sport la Palatul Copiilor de pe strada Republicii, instituţie situată la mai bine de un kilometru distanţă de şcoala lor. Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus dezbaterii consilierilor în şedinţa marţi, 10 decembrie a.c., lucrările de consolidare vizează consolidarea grinzilor din beton armat, reparaţii locale pe faţadele clădirii, înlocuirea betonului de pantă şi a hidroizolaţiei şi înlocuiera sistemului de iluminat.

Sala de sport a Colegiului Naţional George Coşbuc a fost finalizată şi dată în folosinţă în 2014, investiţia ridicându-se la 2.155.836,72 lei. Lucrările au fost executate de S.C.CONIMET IMPEX S.R.L.Cluj-Napoca. Clădirea nou construită are regimul de înălţime Parter înalt + Etaj Retras.

Suprafaţa interioară a sălii de sport propriu-zise este de 705.50 mp, iar suprafaţa utilă a spaţiului amenajat pentru practicarea sportului este de 644.67 mp. Clădirea nou construită are două săli de sport: sala la nivelul inferior cuprinde teren de baschet, volei, handbal, tenis, tribune pentru spectatori; sala de la etajul retras este pentru gimnastică.

Pe lângă cele două săli de sport au fost amenajate şi spaţii anexă, care cuprind vestiare pentru sportivi, grupuri sanitare, cabinet profesori, cameră prim ajutor, depozit material sportivi. În această toamnă, conducerea şcolii a dispus sistarea oricăror activităţi în această sală de sport deoarece existau suspiciuni că nu prezintă garanţii pentru securitatea elevilor.

C.P.

Articole din aceeasi categorie