Lotul României de paraclimbing merge la Campionatul Mondial de la Moscova

România este reprezentată de 11 sportivi la Campionatul Mondial de Paraclimbing, care se desfășoară în perioada 11-18 septembrie la Moscova.

Campionatul Mondial de Paraclimbing (escaladă) se desfășoară o data la 2 ani și este cea mai importantă competiție de profil. Peste 70 de sportivi participă în acest an la Moscova, iar România se va lupta cu puternicile echipe din SUA, Marea Britanie, Japonia, India, Rusia, Slovacia, Italia, Spania, Austria, Norvegia.

La categoria visually impaired a sportivilor cu deficiențe de vedere, participă sportivii Cosmin Candoi, Răzvan Nedu, Alexandru Benchea, Ariana Pero, Monika Buzas, Robert Al-Radi, Angelo Simionescu, Vasile Andrieș, Laurențiu Moise și Ionela Grecu. Liviu Matei participă la categoria sportivilor de performanță cu diverse deficiențe motorii. Sportivii sunt însoțiți de antrenorii Claudiu Miu, Iulian Farkas, Constantin Voicescu și Delia Liscan.

În 2019, România a obținut medalia de aur prin reușita lui Cosmin Candoi din Franța.

Mergem la Moscova cu dorința de a ne lupta pentru medalii, dar mai ales cu speranța că pentru Cosmin Candoi apărarea titlului din 2019 va fi posibilă. Va fi o competiție grea, dar toată munca și performanțele ultimilor ani ne fac să fim optimiști.”, spune Claudiu Miu, coordonatorul Lotului Național de Paraclimbing.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut