LOT Polish Airlines reia zborurile spre Varşovia de pe Aeroportul Internațional Cluj

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a anunțat decizia companiei LOT Polish Airlines de a relua zborurile sale regulate pe ruta Varşovia – Cluj-Napoca – Varşovia, începând din 29 mai, după o întrerupere de aproximativ 1 an, cauzată de împrejurările răspândirii pandemiei SARS CoV2 (Covid-19), la nivel european şi global.

Reluarea zborurilor spre capitala Poloniei, Varșovia, face posibilă conexiunea cu unul din cele mai importante hub-uri europene, prin care pot fi accesate cu ușurință și la prețuri accesibile multiple destinații din Europa, America de Nord sau Asia. Zborurile spre destinaţia Varşovia vor fi operate pentru început cu o regularitate de o frecvenţă / săptămână, urmând ca din 22 iunie, zborurile să fie efectuate cu 3 frecvenţe / săptămână, până la finalul sezonului de vară 2021.

Orarul de zbor propus de compania aeriană LOT Polish Airlines

Destinația Debut rută Zile de operare Program de operare
Varşovia-Cluj-Napoca

(WAW – CLJ)

Din 29 mai 2021 Sâmbătă WAW 15:00 – CLJ 17:40
Din 22 iunie 2021 Marţi

Miercuri

Sâmbătă

WAW 15:00 – CLJ 17:40

WAW 11:00 – CLJ 13:40

WAW 15:00 – CLJ 17:40

Cluj-Napoca -Varşovia

(CLJ – WAW)

Din 30 mai 2021 Duminică CLJ 14:30 – WAW 15:05
Din 22 iunie 2021 Marţi

Miercuri şi

Duminică

CLJ 18:25 – WAW 18:55

CLJ 14:30 – WAW 15:05

Orarul de zbor reprezintă orele locale de aterizare / decolare. Informații şi rezervări pe site-ul www.lot.com. Având în vedere situația generată de pandemia de Covid-19, pasagerii trebuie ca la sosirea în aeroport să respecte toate măsurile de distanțare fizică, măsurile sanitare obligatorii de purtare a măștii și toate instrucțiunile personalului aeroportuar.

„Suntem onorați de decizia companiei LOT Polish Airlines de a redeschide zborurile din Cluj-Napoca către Varşovia. Este rezultatul eforturilor depuse de echipa Aeroportului de a readuce la Cluj companii puternice, cu tradiţie, care să asigure creșterea conectivității aeriene cu centre europene importante, contribuind astfel la marcarea unei noi etape cu privire la recuperarea traficului de pasageri existent inainte de pandemie” a spus Viorel Federiga, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului clujean.

“Reluarea zborurilor directe ale companiei aeriene LOT Polish Airlines spre Varșovia transmite un semnal foarte important, mai ales în aceste vremuri dificile și întărește relațiile comerciale și turistice cu capitala Poloniei, oferind de asemenea un acces facil spre destinații din Europa, America de Nord sau Asia, pentru toate tipurile de trafic. Acest lucru ne confirmă încrederea în recuperarea treptată a pieței și necesitatea de a continua eforturile noastre de redresarea traficului de pasageri.“, a apreciat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

Aeroportul ”Frederic Chopin” din Varșovia a fost deschis în 1934, iar acum este cel mai mare şi mai modern aeroport din Polonia, fiind situat în Okecie, la 10 km de Varşovia. În 2019, aeroportul a fost tranzitat de circa 19 milioane de pasageri, iar în prezent operează aproximativ 50% din traficul total de pasageri din ţară.

LOT Polish Airlines este una dintre cele mai vechi 12 companii aeriene din lume, și activează de peste 91 de ani. În fiecare an, compania aeriană poloneză găzduiește milioane de călători la bordul aeronavelor sale (peste 10 milioane de pasageri în 2019). LOT Polish Airlines asigură zilnic peste 120 de conexiuni regulate către aproape 100 de aeroporturi din întreaga lume și efectuează în medie 350 de zboruri.

V. Dădulescu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut