Locuri distincte pentru elevii cu cerințe educaționale speciale din școlile speciale și cele de masă

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a emis Ordinul care reglementează acordarea locurilor distincte pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (CES) din școlile speciale și de masă, peste numărul de locuri din unitățile respective de învățământ. Repartizarea candidaților pe locurile distinct alocate se realizează de către Comisia de admitere județeană/ a municipiului București.

„Elevii cu CES din învățământul special și de masă, care au absolvit clasa a VIII-a, au la dispoziție locuri distinct alocate. Aceștia vor depune, în perioada 30 iunie – 5 iulie, la Comisia de admitere județeană cererile de înscriere pentru admiterea pe locurile distinct alocate. În 6 iulie, Comisia de admitere județeană va efectua repartizarea acestor candidați pe locurile distinct alocate. Totodată, elevii cu cerințe educaționale speciale pot participa la etapa de repartizare computerizată din data de 10 iulie” – informează MEC.

Conform sursei citate, elevii cu CES din învățământul special și de masă, absolvenți ai claselor a VIII-a, se pot înscrie la etapa a doua de repartizare pe locurile distinct alocate, în perioada 30 iulie – 3 august 2020.

Elevii cu CES, care din anumite motive nu au avut posibilitatea să participe la examen și care totuși doresc să susțină probele în perioada 22 – 26 iunie 2020, se pot înscrie la etapa specială de Evaluare Națională, în conformitate cu prevederile legale. Înscrierea se realizează în baza certificatului de orientare școlară și profesională a elevului.

M. T.

Articole din aceeasi categorie