Locuințele – sigurul sector din construcții care a crescut în acest an

În primul semestru al acestui an, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 6,1% comparativ cu perioada similară din 2020, ca urmare a creșterii înregistrate la lucrările de construcţii noi, respectiv la clădirile rezidenţiale.

Datele Institutului Naţional de Statistică arată că, pe elemente de structură, lucrările de construcţii noi au crescut în perioada analizată cu 14%, iar scăderi au fost înregistrate la lucrările de reparaţii capitale (cu 10,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (cu 7,6%). Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale au crescut cu 27,7%, în timp ce clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 0,4%, respectiv cu 0,1%.
În ultima lună a intervalului analizat, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 11,4% față de luna mai, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (cu 12,5%), lucrările de reparaţii capitale (cu 10,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (cu 8,5%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la lucrările de construcţii inginereşti (cu 16,2%), clădirile nerezidenţiale (cu 15,0%) şi la clădirile rezidenţiale (cu 1%).

Comparativ cu iunie 2020, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 10,1%. Pe elemente de structură, singura creştere a fot înregistrată la lucrările de construcţii noi (cu 20,2%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 7,7%, respectiv cu 6,2%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale (cu 40,4%), clădiri nerezidenţiale (cu 3,2%) şi la construcţiile inginereşti (cu 1,5%).

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut