Locuințe pentru cei din comunitatea de la Pata Rât

Asociația Zona Metropolitană Cluj desfășoară un proiect care vizează achiziționarea unor locuințe pentru cei din comunitatea de la Pata Rât. Până în acest moment au fost cumpărate 27 din cele minim 30 de locuințe prevăzute. Cele 27 de apartamente sunt distribuite astfel: 17 în Florești, 8 în Cluj-Napoca și două în Gilău.

Du ce ultimele trei apartamente prevăzute în această inițiativă vor fi cumpărată se va face distribuirea familiilor selectate în apartamente, în funcție de nevoile fiecăreia. Aceasta va fi una dintre cele mai importante activități în perioada următoare, ale celor implicați în acest proiect.

„Până în acest moment au fost cumpărate 27 din cele minim 30 de locuințe prevăzute. Au mai rămas 3, iar colegii din comisia de achiziție fac toate eforturile posibile ca acestea să fie achiziționate cât mai curând posibil.

Ca să vă faceți o idee despre cât de greu este să cumperi locuințe decente la prețuri rezonabile pe cea mai scumpă piață imobiliară din țară, vă spunem că până acum au fost derulate 27 de proceduri de achiziție. Unele au fost fără niciun rezultat, altele s-au fructificat prin cumpărarea unuia sau a mai multor apartamente, astfel că media este de un apartament pe procedură. Cele 27 de apartamente sunt distribuite astfel: 17 în Florești, 8 în Cluj-Napoca și două în Gilău.

Pentru pregătirea mutării, echipa ZMC a avut anul trecut două întâlniri cu persoanele selectate să se mute din Pata-Rât. Pe parcursul acestora, directorul general al ZMC, Zoltan Coraian a prezentat în amănunt evoluția proiectului și a punctat principiile care stau la baza întregii intervenții. Apoi, toată echipa ZMC a fost la dispoziția beneficiarilor, pentru a le răspunde la întrebări, sugestii sau observații. Cele două întâlniri au avut loc în iunie, respectiv decembrie 2022.

În septembrie a fost achiziționat mobilierul aferent celor 30 de apartamente, care constă din câte un birou, un dulap cu trei uși, o comodă cu trei sertare și câte două scaune, pentru fiecare unitate locativă. În octombrie au fost cumpărate și electrocasnicele, respectiv câte o hotă, un aragaz, o combină frigorifică și o mașină. Pentru apartamentele unde nu există gaz, s-au achiziționat plite electrice și cuptoare încorporabile”, au precizat reprezentanții ZMC.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut