Locomotiva unui marfar carte transporta azotat de amoniu, cuprinsă de flăcări

Două autospeciale pentru stins incendii au fost alertate în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 3:40, pentru a stinge flăcările care cuprinseseră sala mașinilor unei locomotive care tracta un tren marfar între localitățile Aghireșu și Stana (SJ).

„Mecanicul locomotivei a luat măsuri imediat ce a observat debutul incendiului, a oprit garnitura de tren și a desprins locomotiva afectată de restul garniturii, izolând-o pentru a permite intervenția imediată a echipajelor de pompieri. Garnitura de tren era constituită din două locomotive și 28 de vagoane încărcate cu azotat de amoniu și se deplasa de la Târgu Mureș spre episcopia Bihor. Flăcările au fost stinse în scurt timp, fiind evitată propagarea mai departe de limitele în care au fost găsite” –  a anunțat purtătorul de cuvânt ISU Cluj, maior Andrei Biriș.

Flăcările au afectat cablajele electrice și câteva manșoane de cauciuc din construcția locomotivei. Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment. Din cercetările preliminare, se pare că incendiul a pornit de la un cablu electric defect.

M. T.

Articole din aceeasi categorie