Localitățile clujene vizate de noile restricții

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a adoptat, sâmbătă, o serie de hotărâri pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, ţinând cont că în judeţ sunt localităţi în care este depăşită rata de infectare de 7,5 la mia de locuitori, cumulată pe 14 zile.

Rate de infectare de peste 7,5 au fost raportate, sâmbătă, de Direcția de Sănătate Publică Cluj în Călărași, Ciucea, Gârbău, Palatca și Tureni.

„În toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00—5.00, cu următoarele excepții: a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi; b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente; c) deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie;

Operatorii economici îşi desfăşoară activitatea în intervalul orar 5,00 – 18,00, pe tot parcursul săptămânii. Prin excepţie, în intervalul orar 18,00 – 5,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a mai decis reducerea intervalului orar în care este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei fără restricţii, în localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20,00, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

”În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie—4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00—2.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5.00—21.00”, arată CJSU.

Localităţile clujene în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori şi mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori sunt: Cluj-Napoca, Turda, Dej, Gherla, Câmpia Turzii, Apahida, Baciu, Bonțida, Cășeiu, Ciurila, Cojocna, Dăbâca, Feleacu, Florești, Izvorul Crișului, Mihai Viteazu, Moldovenești, Panticeu, Recea Cristur, Sânpaul, Sic, Vad și Viișoara.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut