Liturghia, martor tăcut de secole al istoriei Bisericii

Privită ca centru al vieții creștine, Liturghia ortodoxă este în egală și un martor tăcut al istoriei Bisericii, prin faptul că în însăși structura ei se regăsesc toate elementele care au marcat evoluția ei istorică de la nucleul antiohian, la marea liturghie constantinopolitană și la elementele ei ierusalimitane și post iconoclaste.

O invitație de a descoperi viața comunității creștine, dar și istoria de multe ori dramatică a Bisericii prin lectura istorică a Sfintei Liturghii ne face pr. prof. univ. dr. Daniel Benga de la Universitatea „Ludwig Maximilian” din München, în cadrul seriei de conferințe Historia Ecclesiastica – direcții actuale de cercetare în istoriografia bisericească inaugurate în acest an.

Tema conferinței va fi „Cum a influențat istoria Bisericii structura și conținutul Dumnezeieștii Liturghii” și va fi susținută miercuri, 2 noiembrie 2022, de la ora 19:00, în format online, pe platforma Zoom, cu link direct din pagina Facultății  de Teologie Ortodoxă din Cluj (ot.ubbcluj.ro) și este adresată tuturor celor interesați de subiect și de întâlnirea cu invitatul nostru.

Pr. prof. univ. dr. Gabriel GÂRDAN
Pr. lect. univ. dr. Bogdan IVANOV

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut