Litoralul Mării Negre – în topul destinaţiilor de vacanţă

Aproape jumătate dintre români (43%) intenţionează să-şi petreacă vacanţa de anul acesta în România, iar printre opţiunile acestora figurează staţiunile de pe Litoralul românesc, în special Mamaia, Costineşti, Eforie Nord şi Vama Veche.

Studiul „Topul staţiunilor de pe litoralul românesc”, întocmit de platforma Olx, arată care sunt cele mai atractive staţiuni de pe Litoral, în funcţie de criterii precum opţiunile de cazare şi de mâncare, calitatea plajelor, raportul calitate-preţ, activităţile de zi, viaţa de noapte şi nu numai.
Astfel, în topul staţiunilor pentru familii pe prima poziţie se află Mamaia – cu 21% din totalul alegerilor, urmată de Eforie Nord (18%), Costineşti (7%), Neptun (6%) şi Mamaia Nord (5%).
Cuplurile preferă Mamaia pentru petrecerea concediului din această vară, cu 29% dintre sufragii. Ierarhia continuă cu Costineşti – cu 12% din total, Vama Veche (11%), Eforie Nord (9%) şi Neptun (5%).
În categoria „Staţiuni pentru tineri”, primul loc este ocupat de Costineşti, care a adunat 29% dintre preferinţe, urmată de Vama Veche (27%), Mamaia (19%), Mamaia Nord (4%) şi Eforie Nord (3%).
În topul staţiunilor care au viaţă de noapte conduce detaşat Mamaia (43% din total), la fel şi în clasamentul locurilor cu activităţi de zi (33%). Pe de altă parte, Eforie Nord şi Corbu sunt considerate ca cele mai liniştite staţiuni de la malul mării, acestea fiind urmate de Neptun, 2 Mai şi Gura Portiţei.
Mamaia conduce în topul staţiunilor cu cele mai bune cazări, cu cea mai bună mâncare (câte 28% din total), cele mai bune plaje (36%), precum şi la categoria „Cele mai luxoase staţiuni” – cu 61% dintre preferinţe. În schimb, Eforie Nord conduce în topul staţiunilor cu cel mai bun raport calitate-preţ, ales de către 17% dintre respondenţi.

Articole din aceeasi categorie