Lista Cabinetului Ciucă

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marţi, la Parlament, lista Cabinetului PNL – PSD – UDMR şi programul de guvernare pentru care va cere votul de încredere al Legislativului.  Programul şi lista Guvernului se dezbat şi votează de Camera Deputaţilor şi de Senat în şedinţă comună.

Lista Guvernului PNL – PSD – UDMR este următoarea: premier: Nicolae Ciucă; vicepremieri: Sorin Grindeanu (PSD) și Kelemen Hunor (UDMR). Miniștrii PSD: Finanțe -Adrian Câciu; Transporturi – Sorin Grindeanu; Muncă – Marius Budăi; Sănătate – Alexandru Rafila; Agricultura – Adrian Chesnoiu; Economie – Florin Spătaru; Apărare – Vasile Dîncu; Cultură – Lucian Romașcanu; Tineret și Familie – Gabriela Firea. Miniștrii PNL: Justiţie – Cătălin Predoiu; Fondurile Europene – Dan Vîlceanu; Digitalizare – Florin Roman; IMM și Turism – Daniel Cadariu; Interne – Lucian Bode; Educație – Sorin Cîmpeanu; Energie – Virgil Popescu; Externe – Bogdan Aurescu. Miniștrii UDMR: Dezvoltare, Lucrări Publice și Administrație – Cseke Attila; Mediu – Tanczos Barna; Sport – Eduard Novak.

Fostul lider al liberalilor Ludovic Orban crede că acceptarea lui Sorin Grindeanu în noul Guvern cu PNL reprezintă „o sfidare” la adresa zecilor de mii de români care au ieşit în stradă împotriva Ordonanţei 13.

„(Numirea lui Grindeanu în guvernul PNL – PSD) este o sfidare la adresa milioanelor de români care au fost în stradă. Au fost manifestaţii la care în ziua respectivă erau 600.000 – 700.000, dar, în realitate, milioane de români au ieşit în stradă. Tot ce s-a întâmplat de trei luni de zile este, pur şi simplu, o sfidare şi o bătaie de joc la adresa nu numai a celor care au ieşit în stradă împotriva Ordonanţei 13, a celor care au ieşit în stradă în 10 august, a celor care au stat la cozi, care au fost bătuţi de organele de ordine pentru a putea vota în toate scrutinele de alegeri – prezidenţiale, europarlamentare, la referendum”, a afirmat Orban, la sediul PNL, după ce şi-a dat demisia din partid.

În opinia sa, prezenţa lui Grindeanu în noul Guvern reprezintă „o bătaie de joc la adresa oricărui om de bun simţ, corect, care a votat cu Iohannis şi cu PNL şi care, în loc să primească dezvoltare, reformă, modernizare, respect faţă de cetăţean, creşterea calităţii serviciilor, a primit drept răsplată readucerea PSD la putere”.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut