Lipsa testelor rapide în școli explicată prin aceea că „furnizorii nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale”

În urma administrării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă joi, 9 decembrie, până la ora 19:00, au fost raportate 76 de cazuri detectate pozitiv. Dintre acestea, 4 au fost deja confirmate prin teste PCR, 3 au fost infirmate, iar 69 nu au încă rezultat de confirmare/ infirmare – informează Ministerul Educației.

Referitor la solicitarea pe care a adresat-o DSU/IGSU cu privire la graficul de aprovizionare cu teste, Ministerul Educației precizează că, prin răspunsul comunicat joi seara i s-a adus la cunoștință că „a fost recepționată cantitatea de 8.000.000 bucăți, rămânând de livrat doar 7.000.000 de bucăți, deoarece furnizorii DDS Diagnostic SRL si ISSOSOCIAL MEDIA SRL nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale”.

„În răspunsul primit nu ni s-a comunicat data la care vor fi livrate cele 7.000.000 de teste” – precizează Ministerul Educației, adăugând că va solicita clarificări suplimentare cu privire la acest aspect.

În context, Ministerul Educației mai precizează că nu are competențe/ responsabilități în a se pronunța asupra unor date evaluate și stabilite de autoritatea ce are în atribuții desfășurarea procedurii de achiziție publică, respectiv contractarea și gestiunea bugetului aferent, neputându-se pronunța în nici un fel asupra unor aspecte care privesc firmele furnizoare, prețurile de achiziție sau alte detalii ce țin de organizarea licitației și nici asupra unor chestiuni ce țin de încheierea/ executarea unor contracte în care nu are vreo calitate.

„Atribuțiile și obligațiile Ministerului Educației, în calitate de autoritate de stat în domeniu, implică întreprinderea tuturor demersurilor necesare pentru buna desfășurare a procesului de învățământ, inclusiv desfășurarea activităților didactice cu respectarea condițiilor de siguranță sanitară stabilite în Hotărârile CNSU și în Ordinul comun nr. 5.338/2.015/2021 (cu modificările și completările ulterioare)” – mai precizează sursa citată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut