Lipsă de resursă umană în IT-ul clujean

Deputatul PNL de Cluj, Sabin Sărmaș, a declarat, ieri, că în domeniul IT este puțină resursă umană, și susține modificarea Legii Educației pentru a se permite majorarea numărului de studenți de acest profil, în universități.

La această concluzie s-a ajuns în urma discuțiilor purtate cu universitățile și mediul de afaceri din Cluj-Napoca, subliniază parlamentarul.

El a precizat că nu s-a acționat destul de rapid pentru a asigura numărul necesar de specialiști în IT și din cauza unor legi se blochează accesul la învățământul specializat. Parlamentarul a mai spus că este nevoie de creșterea numărului de studenți în telecomunicații, automatică și calculatoare, dar asta nu înseamnă reducerea locurilor la alte specialități. În opinia sa, e nevoie de modificarea Legii Educației.

Comisia pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor și-a desfășurat în această săptămână activitatea la Cluj-Napoca, sub coordonarea președintelui comisiei, deputatul clujean Sabin Sărmaș, cu scopul de a întări parteneriatul cu mediul privat, cel universitar și societatea civilă și de a încuraja implicarea acestora în procesul legislativ. Deplasarea la Cluj a vizat și o serie de dezbateri pe marginea Legii interoperabilității, aflată în acest moment în consultare publică.

Totodată, deplasarea la Cluj-Napoca a prevăzut și o dezbatere publică despre efectele Legii interoperabilității, la care au fost invitați principalii actori ai mediului privat din județul Cluj.

Această lege este una dintre oportunitățile contextului oferit de Planul Național de Recuperare și Reziliență și este important să reflecte îndeaproape nevoile tuturor stakeholder- ilor impactați de prevederile ei. De aceea, am subliniat de fiecare dată că pentru succesul unor astfel de acte normative, este important ca legislativul să țină cont de realitățile din teren, atunci când vorbim de punerea în practică a legii”, a mai afirmat deputatul Sabin Sărmaș.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut