Linie telefonică pentru sprijinirea vârstnicilor din Cluj-Napoca

Municipalitatea clujeană vine în sprijinul seniorilor, pe perioada crizei coronavirusului. Astfel, începând de marți este operațional numărul de telefon 0372.280.499, dedicat persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, pentru a se adresa Primăriei muncipiului Cluj-Napoca, prin Direcția de Asistență Socială.
Pe această cale autoritățile locale urmăresc să să minimalizeze expunerea persoanelor în vârstă de peste 65 de ani în afara locuințelor. Direcția de Asistență Socială, împreună cu asociațiile și fundațiile partenere, asigură sprijin la domiciliu pentru cei care solicită acest lucru.
Acest număr este disponibil de luni până vineri, între orele 8 – 20 și sâmbătă -duminică, între orele 9 – 15. Aici răspund operatori specializați din cadrul Direcției de Asistență Socială. „De asemenea, mai există linia telefonică 0364 430030, la care vă puteți adresa pentru orice întrebare legată de Coronavirus, număr de telefon la care răspunde personal medical specializat. Înainte de a suna la 112, vă rog să sunați la medicul de familie sau la acest număr de telefon, pentru probleme care nu sunt de maximă urgență. Stăm acasă și salvăm vieți”, a declarat primarul Emil Boc.

Aceasta este doar una dintre măsurile luate de municipalitate, după instituirea stării de urgență. Vă reamintim că Primăria Cluj- Napoca a pus la dispoziţie 160 de proceduri şi cereri, modalităţi de plată online pentru diverse interacţiuni cu administraţia locală, care se regăsesc, de altfel, pe site-ul instituției, pentru a evita aglomeraţia. Spaţiile publice piețele agroalimentare și stațiile de transport – au fost şi sunt în permanenţă dezinfectate. Referitor la transportul în comun, acesta nu intră sub incidenţa interdicţiei în prezent şi, în consecinţă, dacă este folosit, se recomandă utilizarea măştii sau a unei eşarfe pentru acoperirea nasului şi a gurii.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie