Liga a II-a | Unirea Dej, doar egal acasă cu Minaur Baia Mare

După  un început de  campionat furtunos, cu rezultate foarte bune, fotbaliştii Unirii Dej n-au mai repetat evoluțiile bune în ultimele cinci etape. Exemplu elocvent în această privinţă a fost şi egalul obţinut, în weekend, în cadrul etapei a 16-a, când pe terenul propriu din parc aceștia nu au reuşit decât un scor egal, 1-1 (0-1), cu mult mai slab cotata echipă Minaur Baia Mare. Rezultatul este cu atât mai neaşteptat, cu cât oaspeţii încă din minutul 3 au rămas în zece oameni, mijlocaşul Viorel Chinde fiind eliminat de arbitrul Marius Chitu din Târgovişte pentru un fault dur asupra căpitanului  de echipă a dejenilor,  Marius Cătinean,

După doar 8 minute, chiar şi în inferioritate numerică, minerii au reuşit să deschidă scorul prin Sergiu Ciocan, care a înscris la o mare greşeală a fundaşilor Unirii . După ce au marcat,  maramureşenii s-au retras în apărare, scopul fiind menţinerea rezultatului înscris pe tabelă. Astfel, fotbaliştii Unirii au fost invitaţi la atac, însă baricada instituită de oaspeți în fața propriului a rezistat cu brio.

Gabriel Fulga, Alex Pop şi Angelo Cocian au  irosit ocazii bune de a egala, dar portarul oaspeţilor, Alexandru Costache a fost mereu la post. În a doua parte a partidei,  jucătorii gazdelor au fost şi mai incisivi, iar, în minutul 49, au egalat prin Cristian Chira, care a împins mingea  de la 7 metri în plasa porţii băimărene, la cornerul executat de Angelo Cocian.

În minutele 54,56 şi 59, Daniel Pop, Chira şi Cocian au ratat ocazii bune de a se desprinde, dar mingea, efectiv, nu a vrut să intre în poartă. Aşa cum în al treilea minut al prelungirilor balonul s-a oprit pe linia porţii adverse în…noroi. De fapt, terenul greu a dat  multe bătăi de cap componenţilor celor două echipe.

Mai remarcăm cartonaşul roşu acordat de centralul întâlnirii, în minutul 91, fundaşului dejean Daniel Pop, momentul în care spiritele s-au încins atât pe  teren, cât şe pe tribune, mai ales în zona în care s-au aflat suporterii „Brigăzii Someşene”, nemulţumiţi de prestaţia favoriților.

Unirea Dej a aliniat formaţia: Railean –  Gâţ, Kereki, D. Pop, Buta – Burdeţ, Cătinean, Chira, Fulga – Al. Pop,Cocian. Au mai jucat Maftei, Bogdan, Andrei Pop, Roş şi Frăsineanu.

Szekely Csaba

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut