Liderul PSD Cluj: „USR reprezintă sursa crizei, nu soluția”

Liderul PSD Cluj, Alexandru Cordoș, atrage atenția că USR este sursa crizei guvernamentale pe care o traversăm, și nicidecum soluția. Mai mult, în opinia sa, desemnarea lui Dacian Cioloș ca premier este o decizie catastrofală pentru România, căci menține efervescența din interiorul Guvernului și însăși criza politică. 

„Președintele avea datoria de a stopa această criză, nu de a desemna un premier de la un partid cu 15% susținere parlamentară, despre care știe că nu are nicio șansă de a trece de Parlament.

Cum va putea Cioloș să formeze o majoritate în 10 zile? Nu trebuie să privim atent situația politică pentru a ne da seama că USR reprezintă SURSA crizei, nu SOLUȚIA acesteia”, a subliniat Alexandru Cordoș.

Liderul PSD Cluj mai spune că moțiunea de cenzură a PSD a fost îndreptată și împotriva miniștrilor USR și a politicilor catastrofale a acestuia.

„Motiunea de cenzură a PSD a fost îndreptată și împotriva miniștrilor USR și a politicilor catastrofale ale acestora. PSD nu și-a schimbat opinia, nu poate vota un guvern al USR, condus de Dacian Cioloș, în plus, distinsul a omis includerea PSD în lista opțiunilor ca parteneri de guvernare, conform declarațiilor. Ce o să facem cu Guvernul Cioloș? Poporul nu mai poate suporta această presi une până la primăvară. Deci, practic, un guvern, oricare ar fi el, PNL, PSD, USR, care nu are o majoritate parlamentară, nu poate gestiona această criză. În acest context, alegerile anticipate rămân soluția ieșirii din aceasta criza”, a mai afirmat Alexandru Cordoș.

Liderul PSD Cluj mai atrage atenția că astăzi nimeni nu se mai înțelege cu nimeni și că ne îndreptăm înspre anticipate.

„PNL nu face alianță cu USR, pentru că USR a votat moțiunea. USR nu face alianță cu PNL dacă este Cîțu în schemă. PSD nu va susține un guvern minoritar și nu susține nici toată această tevatură.

De la începutul guvernării noi am fost constanți și am semnalat de fiecare dată că toată această situație politică va produce o criză și cu siguranță această rocadă, din alianța PNL-USR, reprezintă un prim pas către anticipate”, a mai precizat Alexandru Cordoș.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut