Liderul PMP, Eugen Tomac, atac dur, la Cluj-Napoca, la adresa lui Viktor Orban

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, la Cluj, că este inadmisibil că statul român asistă pasiv și nu îl sancționează pe premierul ungar Viktor Orban, pentru afirmațiile sale și pentru faptul că se transformă în avocatul lui Vladimir Putin. În opinia sa, este inacceptabil că acesta își permite să ne dea lecții despre cum să ne raportăm la situația din Ucraina.

Este inadmisibil și este de-a dreptul revoltător să vedem că statul român nu reacționează și stă pasiv în condițiile în care vedem cum un lider care pare complet desprins de realitățile prin care trecem își permite să vină pe teritoriul României să dea lecții despre cum ar trebui să ne comportăm în ce privește conflictul din Ucraina. O spun în calitate de deputat în Parlamentul European care s-a opus în grupul PPE ca Fidesz să fie exclus, nu am votat nicio rezoluție împotriva Ungariei în Parlamentul European, dar mi se pare inadmisibil comportamentul lui Viktor Orban, care își permite să se transforme în avocatul lui Putin aici, în România. Poate face ce vrea în Ungaria, poate vizita orice comunitate maghiară din România care îl interesează dar este inacceptabil ca pe teritoriul României un prim ministru al altei țări să vină să ne spună ce ar trebui să facem și cum ar trebui să facem, slugi în fața Kremlinului… El trebuie sancționat, este antieuropean. PMP condamnă în termeni duri un asemenea comportament, considerăm că UE trebuie să rămână alături de Ucraina. Credem că statul român ar trebui să îi transmită lui Orban că nu mai este binevenit cu un asemenea comportament pe teritoriul țării noastre. Este inacceptabil ca un lider al altui stat să ne dea lecții aici în România despre cum ar trebui să ne comportăm în relația cu Federația Rusă”, a declarat Eugen Tomac.

El a mai criticat și Guvernul României și a subliniat că acesta pare destul de chinuit și lipsit de viziune. În opinia sa, dacă ne uităm la modificările din Codul Fiscal, nu s-au respectat procedurile minime ce țin de consultarea publică a actelor normative adoptate de guvern și totul s-a făcut de azi pe mâine, fără niciun fel de analiză serioasă și studiu de impact.

Ai sentimentul că la Ministerul finanțelor au ajuns tot felul de pompieri care au luat decizii în numele cetățenilor români. Faptul că s-au instituit noi taxe și noi poveri pe umerii antreprenorilor, e cea mai proastă decizie pe care o poate lua un guvern în asemenea vremuri, când de fapt trebuie să creezi facilități”, a mai spus Eugen Tomac.

Referitor la disputa politică internă care s-a transformat într-o adevărată am dezbatere, Eugen Tomac a subliniat că aceasta aduce o mulțime de deservicii partidului, dar că dacă până acum lucrurile au fost prezentate doar din punct de vedere procedural, acum există și o decizie a instanței, potrivit căreia Congresul desfășurat în luna februarie a fost statutar, iar conducerea aleasă este cea legitimă să exercite activitatea partidului.

Anca M. COLIBĂȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut